Munca La Teren

Final de jumatate a lucrarii

Am decis sa scriu aici pentru cei ce doresc sa-si faca singuri o imprejmuire a unui teren unde este necesar sa faceti un soclu de beton bentru gard.

La prima idee am contactat o echipa dornica de lucru , am stabilit un pret pe metru liniar de gard apoi am inceput . Ne trezim ca pe langa panourile de Tego care au avut un pret considerabil meseriasii ne-au cerut si ceva metrii cubi de scandura ca "asa se face" . La un calcul simplu ne lua teama ca gardul va deveni cea mai scumpa lucrare si ca ajungem sa nu ne mai permitem . 

Din cauza ca antamasem lucrarea  echipa a inceput cu asezare la nivel prin corectarea santui deja facut de noi . La final de tronson am constatat ca lipsa de experienta , coordonare si indemanare a echipei ne-a iesit o turnare ce nu ne reprezinta .  Trecem peste episod si intr-un efort al colectivului nostru am gandit cum , am aplicat si am confectionat un sistem de cofrare rapid ce ne-a dat posibilitatea ca in 2 zile sa montam si sa turnam cate un segmant de 40m de soclu . Am ales sa montam prin prindere mecanica stalpii pentru a realiza o aliniere cat mai buna chiar daca materialele si tehnica au dus in costuri mai mari fiecare stalp de gard ( teva galvanizata , flansa si 4 gusee debitate la plasma din tabla Strenx700 , ancore si acoperire epoxi a fiecare suduri )

Alegeti sa platiti la sfarsitul lucrarii daca este facuta conform cerintelor , nu va lasati pacaloti de pretul scazut !