Asigurare

Caldura si capcana cuvantului "Asigurare"

Cum viata ne incearca mi-am adus aminte de povestea Asigurarilor atunci cand o data cu un accident nefericit acasa am vazut o emisiune tv la Digi unde ne invatau si incercau sa ne educe ca a ne asigura este bine si aduce chiar beneficii financiare atat individului cat si economiei nationale . Sincer , nu am inteles a carei tari se imbunatateste economia nationala in acest caz si nici cum individul beneficiaza de acestea . 

Eu , mai simplu dpdv gandire , din experienta care am dobandit-o am invatat ca un asigurator se poate asigura foarte bine sa-ti traga o teapa in caz de nevoie , sa te penalizeze pentru orice greseala de actiune a informarii (iar aici va pot da exemple )si de chichite ce va vor pune in situatia in care o sa va aduceti aminte de ce sume ati cheltuit si care au fost frustrarile cauzate de acestea . 

Simplu , platesi o suma care se duce acolo unde nu-ti doresti , in buzunarul altuia ! Vrajeala cu investitii bla bla bla nu tine , nici macar statul nu reuseste sa obtina profit din administrarea fondurilor dar societatile de asigurare se lauda ori cu tepe de miliarde ori cu profituri uriase pe care le obtin din ... bani d-vs ! 

Mai departe si mai grav , statul ne OBLIGA sa ne asiguram la societati private deci nu suntem liberi sa ne exprimam optiunea de a alege daca vrem sau nu ...

Poate acest scurt articol nu va modifica prea multe dar macar cei ce vor citi se vor gandi de 2 ori cand aleg si aceasta in cazul in care pot alege ...